Дали маската ни N 95 фалшива?

Да се лекуваме с хомеопатия
февруари 22, 2021
Раковите клетки и психо-емоционалният стрес
февруари 25, 2021
Show all

Дали маската ни N 95 фалшива?

Според Центъра за контрол на заразните заболявания в САЩ се наблюдава увеличаване на случаите на фалшиви предпазни маски N95 и няма гаранция, че копията предоставят същата защита като оригинала, одобрен от Националния институт по безопасност на работното място в Щатите.

Разпознаването на фалшивите артикули се състои от няколко лесни стъпки:

Оригиналните маски N95 имат номер на одобрение, пред който са поставени буквите “TC”, номер на модела и по възможност номер на партидата.

На маската с доказан произход е необходимо да има информация за класа на филтриране (обозначен с буквите “N”, “P” илФфи “R”), както и за ефективността на филтрацията, показана с числата  95, 99 или 100). Например маската N95 е с клас на фитриране N и 95 ефективност, тоест филтрира 95% и повече от частиците с определен размер.

Оригиналните маски имат логото на организацията, която ги е одобрила и марката и се завързва с връзки, а не с ластични бримки за да може да се постави максимално близо до лицето на потребителя.

Най-ясният белег, че една маска е фалшива е наличието на лого на FDA, тъй като Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ не регулира тези артикули.

Comments are closed.