Да се лекуваме с хомеопатия

ПАНТОПРАЗОЛ Е МЕДИКАМЕНТЪТ НА ИЗБОР ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНА АНТИКИСЕЛИННА ТЕРАПИЯ
август 10, 2022
Помощ, СДХВ! Или синдромът, за който често не говорим с точност
септември 26, 2022
Show all

Да се лекуваме с хомеопатия

Какво е хомеопатия?
Произхода на думата “Хомеопатия” е гръцки: Homoios – подобен; pathos – страдание и отразява основният й принцип:   ПОДОБНОТО СЕ ЛЕКУВА С ПОДОБНО (Similia similibus curantur). Веществото, от което е създадено хомеопатичното лекарство, дадено в по-големи дози на здрав организъм, предизвиква подобни симптоми като на болния човек.

Идеите на хомеопатията идват от древността, но като стройна система тя е изградена от Самуел Кристиян Ханеман – немски лекар, фармацевт, химик, човек с мощен интелект и ерудиция, живял и работил преди 200 години.

   Разочарован от медицината на своето време, той търси – и намира! – метод, който меко, нежно и трайно възстановява здравето на хората.

   Оттогава до днес хомеопатията успешно се прилага и разивива в много страни от цял свят, особено днес, когато сме свидетели на масова алергизация, интоксикация, и редица странични ефекти, от безогледното лечение с антибиотици, хормони, антидепресанти и различни потискащи терапии, както и масовото използване на генно модифицирани храни.

Принципи на хомеопатията:

Това, което отличава хомеопатията от алопатията е ясната формулировка на принципи и закони, по които се извършва и с които се съобразява лечението и които са в съзвучие с природните.
   *Първият основен принцип, който лежи в основата на хомеопатичното лечение, е този на ПОДОБИЕТО .
  * Вторият гласи, че винаги се дава САМО ЕДНО ЛЕКАРСТВО на принципа на подобието според тоталността от характерни симптоми.Това означава, че след прегледа се назначава например само ПУЛСАТИЛА ЗОС и докато се приема и не се установи ефектът й не се вземат никакви други хомеопатични лекарства. Едновременното даване на няколко хомеопатични лекарства (или на комбинирани препарати) практикувано от някои „хомеопати“ – например сутрин БЕЛАДО-НА, на обед – ПИРОГЕН, а вечер – МЕРКУРИУС, не е съобразено с „доказването“ на лекарствата и начина на действието им. Това обърква реакциите на организма на лекувания, а в същото време и лекуващия.
 * Третият принцип се отнася до МИНИМАЛНАТА ДОЗА. Лекарството се дава във възможно най-малкото

количество и не се повтаря, докато не се е изчерпал ефектът от първата доза.
 * Четвъртият принцип представлява ЗАКОНА НА ХЕРИНГ. Законът на Херинг описва посоките, в които симптомите се предвижват и изчезват в процеса на лечение на хроничните заболявания, а именно:
– отгоре надолу: например при лечението на човек с кожно заболяване обривите започват да изчезват от главата към краката.
– отвътре навън и от по-важните към по-маловажните органи -например изчезват силно изразени симптоми от страна на стомаха и червата, а се явява кожен обрив, който по-късно също изчезва или пък изчезват сериозни сърдечни и ставни оплаквания, а се появява за крат¬ко време разстройство, което също преминава скоро.
– в процеса на лечение често за часове или дни се връщат стари оплаквания, в обратен ред на тяхното появяване във времето преди вземане на лекарството, след което изчезват. Това показва, че те не са били наистина излекувани в миналото, а само потиснати. Например, скоро след приемането на лекарството може да се появи обрив, който пациентът е имал преди две години, и който е бил мазан с различни препарати и „излекуван“. Няколко дни след като изчезне обрива, може да се появи за няколко часа главоболие, от каквото човекът е страдал дълго преди четири години и т.н. В хомеопатията това проявяване за кратко време на различни оплаквания, които човекът е имал преди месеци или години се нарича „лечебна криза“.


 (При прилагането на комбинирани препарати или на няколко хомеопатични лекарства едновременно, Законът на Херинг не се проявява).

В класическата хомеопатия НЯМА лекарства за болест.

Има лекарства за човека страдащ от тази болест с неговите специфични симптоми, модалности (от какво и кога се подобрява и влошава страданието), причини за проблема, съпътстващи симптоми и т.н. За една и съща диагноза на няколко пациента може да бъде предписано различно лекарство и то да свърши работа.
За това при някакъв проблем се обръщайте към хомеопат
.

Хомеопатичните лекарства

Широко използваните разреждания са стотичните. Те се отбелязват така: СН. Какво означават те: имаме вещество, от което ще приготвим хомеопатично лекарство. Разтваряме го в спиртно-воден разтвор, като по този начин получаваме тинктура-майка. Вземаме от тази тинктура една част и я добавяме към 99 такива части нов спиртно-воден разтвор. Така получаваме 1СН разреждане (едно стотично разреждане). От това разреждане вземаме една част и я добавяме към 99 такива части нов спиртно-воден разтвор. Така получаваме 2СН разреждане – получаваме 2СН. И така продължаваме докато стигнем 5СН, 9СН, 15СН, 30СН – това са най-често използваните разреждания в практиката.
Използват се също така и десетичен метод: отбелязва се D. При него всички последователни разреждания се правят едно към девет.

Високите разреждания над 200СН се обозначават с М. Например 1000СН=1М и т.н. Ако продължим с разрежданията можем да достигнем до хилядократни и милионни степени на разреждане.

Тук е необходимо да направим разлика между лекарствата в алопатичната медицина, в които се цели точно обратното: ефектът на лекарството е доза-зависим, т.е. колкото повече химическо вещество има в лекарството – толкова то е по-силно и с по-категоричен ефект. Докато в Хомеопатията колкото по-голяма е степента на разреждането, толкова по-дълбок ефект има хомеопатичният медикамент.

Хомеопатично предписание

За да се назначи хомеопатично лечение е абсолютно задължително да се осъществи лична среща между хомеопата и болния. Това произтича от факта, че хомеопатично предписание и назначаване на необходимия медикамент е строго индивидуално. Не съществува хомеопатично лекарство за определена диагноза – за пневмония, за грип, за ангина….
По време на хомеопатичното интервю, което представлява прегледа, лекуващият наблюдава човека пред себе си – поведението му, чертите на лицето му, зиморничавостта, жаждата, структурата на тялото, вида на кожата, цвета и вида на косата и всичко онова, което показва индивидуалните физически особености.

Що е доказване на хомеопатично лекарство?

Лекарствата, описани в Материя Медика, са изпитвани върху здрави хора, като са наблюдавани и записвани всички промени, на всички нива, в човешкия организъм, систематизирани и подредени. С други думи –  ефект а на лекарството върху здрав човек. Така записаните проявления на даденото лекарство върху здрав човек се нарича картина на съответното лекарство.

Колко дълго се приема дадено хомеопатично лекарство?
Понякога е достатъчен един единствен прием. При първите симптоми на оздравяване, лекарството трябва да се спре, в противен случай се рискува започване доказването му от пациента.
Масова практика е изписването на хом. лекарства по схема. Например: през 2 часа по 5  гранулки и така 5 дена. Или: понеделник и петък това хомеопатично лекарство, сряда и четвъртък  друго, и това в продължение на месец. Абсолютно грешно и опасно начинание!!!

Що е подтискане на болестта?
Подтискането се характеризира със силно влошаване в друга област, на по-дълбоко ниво, тоест по-важен орган или на умствено-емоционално ниво.

Ако болестта изчезне и се чувстваш добре, здравето ти е добре като цяло, не боледуваш често и спиш добре, значи си излекуван.

Ако ти изчезне болестта, но се появи друга, по-сериозна, дори да ти се струва, че е несвързана, или се появи емоционален проблем-например депресия, тревожност и т.н, значи става дума за подтискане.

Не е вярно, че няма да навреди ако не помогне!

Защо е опасно да се самопредписват хомеопатични лекарства, или да се предписват от общопрактикуващи лекари, без да са придобили сертификат/диплома за хомеопатична терапия?

Хомеопатията е свързана с индивидуалността на всеки човек и далеч не е толкова безобидна и „масова “ колкото изглежда.

 От всички лечебни системи  единствено хомеопатията подхожда индивидуално към отстраняването на здравословните проблеми.
  Тя не лекува отделно физическите, емоционалните и психическите оплаквания, както прави това алопатичната (традиционната) медицина, а ги разглежда като иманентно свързани аспекти на едно цялостно страдание.

Хомеопатичните лекарства може да навредят, ако се дават безразборно от неспециалист.

Как биха навредили:
* ако е дадено лекарство, което не пасва на конституцията на човека, то лекарството може да се докаже от приемащия го, т.е. да се проявят симптоми от картината на съответното лекарство.
подтискане на болестта. На практика сте излекували моментното състояние, но се влошава някой по-важен орган, на по-високо ниво. Всеизвестно е подтискането на екземи с кортикостероиди, от което нерядко последва поява на астма. С хомеопатия може да се подтисне още по-силно дадено заболяване.

Не е безопасно използването на домашни наръчници по хомеопатия, даването на Хамомила против колики (освен ако не е предписана въз основа на проявената картина при детето), пиенето на рицинус комунис за увеличаване на кърмата (освен ако не е предписана въз основа на проявената картина при кърмачката).

  Лекарството се получава чрез многократни разреждания на енергийната съставка с вода, вариращи от няколко до хиляди и милиони пъти, с което се надхвърля числото на Авогардо, т.е. разтворимото вещество вече не присъства в разтвора или там остават отделни негови молекули. Този разтвор не е химически отровен за организма и не може да доведе до натрупване на дадено вещество в него. Тук се крие и голямото предимство за хомеопатичните препарати: при тяхното приемане опасността от странични действия на практика не съществува, не са наблюдавани алергични реакции или други токсични ефекти, няма и лекарствена зависимост.
   Успоредно с разреждането се извършват сукусии – специален начин на разклащане (потенциране).

Така информацията, носена от веществото, се отпечатва върху водната молекула на разтворителя. Благодарение на този метод шишенцето с лекарство съдържа мощна целебна енергия, “разтворена” в дестилирана вода. Фактът, че след приемане на дадено лекарство се променя не само патологичната конституция на пациента, но и неговият начин на мислене, поведение и възприемане на света, е косвено доказателство на тезата, че ефектът от хомеопатичното лекарство достига до най-дълбоки личностни нива.

 Най-бързо и трайно балансиране на енергоинформационното поле на конкретния човек, става чрез точното, индивидуално за всеки конкретен човек хомеопатично лекарство.
 Понякога става и за броени секунди.

Нарушена несиметрична Аура на жена.
Хармонизиране на Аурата на същата жена, секунди след приема на хомеопатичното лекарство Сулфур 9 СН

Comments are closed.