Оптимална грижа за гърлото при тонзилит
октомври 20, 2021
хомеопатия месец ноември 2021
октомври 29, 2021
Show all

Ковид – какво ново?

ЕПИДЕМИЯТА

Ситуацията е следната : 10 души заразяват почти 14 други, съответно 100 заразяват 140. Във всички 28 области разпространението е дифузно. Най-силно е то във Видин, София-град, Монтана, Перник.

Според специалистите ориентировъчната граница за налагане на локдаун трябва да бъде 9000 заразени за денонощие. Ще достигнем този брой до 10-ина дни. А дали ще последва затваряне, е политическо решение.

Съотношението между регистрираните нови случаи и тези с фатален край е около 4%, което значи, че на всеки 5000 заразени живота си губят 205-има”, добави Витанов.

Няма мерки, които да предотвратят случващото се.

Има два варианта за действие след преминаването на пика. Първо – ако има мерки и те се спазват, броят на заразените ще спадне и ще имаме спокойна Коледа. Вторият вариант е високо и продължително плато.

За антителата

Знае се, че антителата, които се образуват в резултат на коронавирусната инфекция, много бързо избледняват и организмът бързо забравя срещата си с който и да е от коронавирусите.

Лекарите, работещи в специализираните отделения, са в ежедневен контакт с COVID. Те непрекъснато си „гъделичкат“ имунитета и той в достатъчно напрегнато състояние. Антителата са най-различни видове, а разработени сега тестове не дават достатъчно достоверни данни, че става въпрос за протективен имунитет.

Антитялото е срещу спайк протеина, все още не означава, че то има неутрализираща вируса активност.

Това може да се разбере само в постановката на вируснеутрализираща реакция. Такъв тип изследвания са скъпи, а тестовете, които се използват по цял свят, са „сурогатни”, полезни за епидемиолозите.

В тази връзка няма смисъл от тестовете за антитела.

Не мога да разбера защо толкова лекари казват да не се ваксинираме, ако имаме високи антитела. Може би защото не са си направили труда да прочетат за ролята на антителата в имунитета.

Няма стандартизиран и валидиран метод, който да каже: ето това е границата от антитела, при която ти си защитен от преболедуване.

 

Comments are closed.