Кои са най-важните моменти, с които вашето дете ще ви запомни?

Hypertea © – нормално кръвно налягане още с първия прием. Атакува причината на болестта, като намалява риска от инсулт и инфаркт до нула!
юни 16, 2022
Митове и реалност относно зачеването
юни 21, 2022
Show all

Кои са най-важните моменти, с които вашето дете ще ви запомни?

Стараем се да осигуряваме на децата всичко, което е необходимо за техния растеж и развитие. Често обаче неща като храна, дрехи, обувки и училищни принадлежности се възприемат като даденост, с каквато и всички останали връстници разполагат.

Когато тези базови необходими неща са налице, ние си мислим, че сме изпълнили задълженията си като родители. 

За децата обаче има други неща, с които ще ви запомнят като добри майки и бащи. След време те няма да се интересуват дали са получили желания смартфон или автомобил, а ще си спомнят за вашите постъпки.

Нематериални неща, които бележат не само детството, но и живота като възрастни:

Времето, когато сте го накарали да се чувства в безопасност 

Всяко дете е уязвимо и се нуждае от защитата на родителите си.

Бъдете сигурни, че то ще запомни моментите, когато сте прогонвали чудовищата под леглото му и сте го гушкали след някой особено страшен нощен кошмар.

Но ще запомни и момента, в който вашето нетърпение и избухливост са се превърнали в най-големите чудовища за него.

Със сигурност децата ще ни виждат разгневени, защото това е част от живота, но превърнете в своя мисия тяхната сигурност и усещането им за безопасност.

Времето, в което сте им отдали цялото си внимание

Децата измерват любовта предимно с вниманието, което им отделяме.

Нека времето спре за малко, когато двамата с вашето хлапе играете, когато обърнете кухнята надолу с главата, докато правите сладки, или когато се замервате със снежни топки.

Именно тези моменти, които могат да ви се струват сега неважни, ще останат гравирани в сърцата на порасналите вече малчугани.

Отношенията с вашия съпруг

Нашите деца се оформят своите виждания за любовта най-вече вкъщи, като гледат как ние се отнасяме към своя съпруг, или съпруга.

Стремете се да имат такава представа за брака, която да ги научи да пристъпват с любов, търпение и уважение към своите връзки.

Това е безценен подарък за тях и един ден децата ви ще имат щастливи семейства.

Вашите думи със съвети и на критика

Сърцето на едно дете е като мокър цимент. Това, което издълбаете в него, ще се втвърди и ще остави отпечатък до края на дните му.

Именно вашите съвети и критики ще изградят неговия характер и самочувствие.

 Образованието не започва в училище, то започва с думите, с които се отнасяте към него. 

Налагайте дисциплина без обиди.

Семейните традиции

Децата обичат свободата, но те също имат нужда от ред, дисциплина и традиции.

Бъдете сигурни, че те ще си спомнят вашите традиции, независимо дали става дума за гледането на комедия в петък вечер, за празнуването на Коледа, ходенето в храма, честването на рождените дни на всички в къщи, пътуванията през лятото. 

Точно тези традиции те ще възпроизведат в своите семейства един ден.

ОбразованиетСемейните ви традициио не започва в училище, то започва с думите, с които се отнасяте към него.  Налагайте дисСемейните ви традициициплина без обиди.Семейните традицииДецата обичат спонтанността, но те също имат нужда от предвидимост. Бъдете сигурни, че те ще си спомнят вашите традиции, независимо дали става дума за гледането на комедия в петък вечер, за празнуването на Коледа и на рождените дни или за пътуванията ви през лятото. Точно тези традиции те ще възпроизведат в своите семейства един ден.

Comments are closed.