Оптимална грижа за гърлото при тонзилит

доц. д-р Ангел Кунчев е „Лекар на годината“
октомври 20, 2021
Ковид – какво ново?
октомври 22, 2021
Show all

Оптимална грижа за гърлото при тонзилит

АКЦЕНТИ ОТ МЕДИЦИНСКА ДИСКУСИЯ

ALT

🟢 Най-големите трудности в лечението са при отдиференцирането на катаралната и бактериалната фаза на инфекциите на ГДП, а оттам и честата употреба на антибиотик при типично вирусно възпаление на фаринкса и тонзилите.

🟢 За предотвратяване на бактериална инфекция още в катаралната фаза започвам ранна терапия с Тонзилотрен и Цинабсин, която  предотвратява нуждата от включване на антибиотично лечение в над 80% от случаите.

🟢 При ненавременно и неточно лечение на вирусните възпаления на ГДП в над 70% от случаите се наслагва бактериална флора, много често факултативна. Затова още при първи симптоми на възпаление започвам терапията с Тонзилотрен  и дори да се наложи антибиотична терапия, продължавам лечението с Тонзилотрен без прекъсване.

🟢 За намаляване честотата на рецидивите при хронични тонзилити: Хроничният тонзилит протича разнообразно, има широк етиологичен спектър. Фокусът е върху алтернативни на антибиотиците лекарствени решения, за да не се стига до рецидивиращи ангини и метатонзиларни заболявания или състояния.

🟢 Регулярната употреба на Тонзилотрен 3 х 2 таблетки за 8 седмици, три пъти годишно е много добро решение за намаляване на антибиотичното лечение, както и броя на оперативните интервенции за отстраняване на тонзилите.

Comments are closed.