Отново за еректилната дисфункция /честа липса на ерекция/

Как детството влияе върху начина да обичаме
март 14, 2022
Лечение чрез дишане по метода Бутейко
март 16, 2022
Show all

Отново за еректилната дисфункция /честа липса на ерекция/

90% от хората, които са се обръщали към мен за консултация и нетрадиционно лечение, първоначално са имали проблеми с потентността.

За съжаление, експертите не уведомяват мъжете за всички опасности от пълна липса на ерекция и най-често препоръчват само сини хапчета…. Поради това само малка част от мъжете успяват да бъдат спасени на операционната маса.

Според статистиката, броят на мъжете, които изпитват проблеми в секса, се увеличава, а самата патология става по-млада. Това се случва не само в България, но и в целия свят. Обаче, въпреки такова широко разпространение на проблема, не много мъже се обръщат към лекар, предпочитайки да приемат сините хапчета и други подобни средства.

Приемането на сини хапчета или подобни синтетични средства НИКОГА НЕ СЕ Е СЧИТАЛО ЗА ЛЕЧЕНИЕ. Освен това тези средства никога не са се считали за аптечни. Това е като при мигрена да изпиете болкоуспокояващо хапче.

Ерекцията ще се появи аномално за известно време, но проблемите не само ще останат, но и ще се увеличат. Формулата е проста: колкото по-често използвате сините хапчета, толкова повече подкопавате потентността.

Приемането на стимуланти е придружено от ужасни странични ефекти – от главоболие до инфаркти. Освен това те могат да променят химичния състав на кръвта. Но въздържанието от секс е още по-лошо, тъй като е причина № 1 за появата на ракови клетки в простатата.

Много мъже дори не приемат сини хапчета: те просто изцяло спират да правят секс. Не мога да правя секс, и майната му, и така ми е добре…. Особено често мъжете на възраст мислят така. Липсата на секс обаче е това, което ще убие мъжа по – бързо.

Продължителното въздържание води до замърсяване на простатната жлеза с огнища на раково размножаване. Вижте какво се случва в простатата при липса на секс….

Една от основните функции на простатната жлеза е да произвежда специална секреция, която по време на еякулация се смесва със сперматозоидите, като ги разрежда. Във жлезата се съдържа постоянен запас на секрет. Химичният състав е 100% протеин. Същото като в пилешко яйце. А сега си представете какво се случва при дългосрочно съхранение на такъв протеин? Кога не се подновява поради продължителна липса на еякулация, например повече от месец?

Той „гние“, в него се развиват патогенни бактерии. Това възпалява тъканите на простатата. Патологията се трансформира в хронична форма. Само в моменти на обостряне възпалението на простатата се усеща (под формата на болка и затруднено уриниране), в същото време тази патология протича безсимптомно. Бактериите преминават дълбоко в тъканите. Това от своя страна е спусъкът за друг много опасен процес. А именно появата на ракови клетки на фона на непрекъснато възпаление на тъканта на жлезата.

Неоплазмите в простатата са една от най — честите онкологични патологии при мъжете. Тя е причината за смъртта на почти една четвърт от мъжете. И ако човек има проблеми с потентността, рискът от злокачествени новообразувания се увеличава около 20 пъти!

Неоплазмите в простатата трябва спешно да бъдат оперирани. Няколко месеца и мъжът вече не може да бъде спасен. Година, две максимум живеят с този вид проблем. Раковите клетки първо се размножават върху самата простата, а след това засягат всички близки тъкани и органи: уретерите, пикочния мехур, бъбреците, тестисите и самия пенис.

За да не стигнете до операционната маса и да не отидете на другия свят в ужасни болки от злокачествени новообразувания, трябва да се борите не с признаците, а с причините за липсата на ерекция. Стимулантите не са изход, и това е абсолютно точно!

Възстановяване на липса на ерекция:

Според съвременната урология, нужно е използването на съдови тоници. През 2020-2022 г. използването на такива средства се превърна в златен стандарт за терапия на липсата на ерекция.

Стимулантите не само не помагат да се реши причината за проблема, но само го влошават, тъй като влошават ситуацията. Поради тях съдовете губят тонуса си, а проблемите с ерекцията само се увеличават. Това се отнася за всички препарати, съдържащи силденафил/сините хапчета/.

Съдовите тоници имат напълно различен начин на действие. За да се разбере как работят тези средства, необходимо да се каже защо мъжът увеличава пениса по време на ерекция. Ще се опитам да обясня възможно най-просто и ясно.

Пенисът на мъжа се състои на 99% от кавернозни тела и прилича на обикновена гъба. По време на ерекция той се пълни с кръв и увеличава размера. Два големи съда са подходящи за органа – дорзалната артерия и гръбната вена. През артерията кръвта навлиза в пениса, а през вената се оттича. Ерекцията като процес всъщност е вид игра на тези съдове.

Когато човек види своя сексуален обект, в мозъка се образува сигнал за отваряне на специални клапани в гръбната артерия и затваряне на същите клапани в гръбната вена.

След еякулация (или когато възбуждането спадне), обратно, клапаните в артерията се затварят и се отварят тези във вените. Кръвта се излива от пениса и той се свива по размер.

Когато човек не може да прави секс поради съдовете (а именно те задействат този процес при по-голямата част от мъжете), се наблюдава намаляване на тонуса на съдовите клапи. Венозните клапи са особено трудни, тъй като те трябва да задържат кръвта под налягане в пениса. Те спират да се справят с това. Ако венозните клапи държат много зле, мъжът има бавна ерекция, ако изобщо не държат, тогава те обикновено говорят за пълна неспособност да правят секс.

Какво правят съдовите тоници? Както подсказва името, те укрепват клапаните, повишават техния тонус. Това се постига благодарение на специален екстракт-перуанска мака. Това е рядко растение, чиито свойства са открити сравнително наскоро. През 2015 г. учени от Япония получиха Нобелова награда за нейното откритие. Това вещество е в състояние значително да повиши тонуса на гладките мускули, включително съдовите клапи.

Този екстракт може да покаже изключително ефективни резултати при възстановяване на проблеми с ерекцията при мъжете.

За повече информация, консултации и лечение запишити час на тел. 0889281233

д-р Владимир Сугарев София – център Медицински център „Майчин дом“ ул. „Здраве“ №4

Comments are closed.