Събуждането през нощта – сигнал за проблеми

Как да контролираме лошите мисли
август 2, 2022
Още за пробиотиците
август 8, 2022
Show all

Събуждането през нощта – сигнал за проблеми

Събуждате се през нощта по едно и също време и се чудите какво се случва с тялото ви?

Нека разберем с помощта на китайската медицина. Според нея в нашето тяло има един вид биологичен часовник, който ще ви помогне да определите кои проблеми с органите не ви позволяват да спите или кои емоции ви събуждат посред нощ.

• Трудно ви е да заспите между 21.00 и 23.00 ч.?

По това време кръвоносните съдове са активни. Ако се събуждате често в този времеви прозорец, може да имате проблеми с имунната система, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Психологическите фактори, които усложняват съня по това време, са стресът, противоречивите мисли и зацикляне върху собствената ви персона.

• Събуждате се от 23.00 до 1.00 ч.

По това време жлъчният мехур е активен. Този орган е отговорен за обработката на мазнините, които консумирате през деня. Ако се събуждате по това време, тогава трябва да включите повече правилни, здравословни мазнини във вашата диета. Ако съдите себе си или другите за нещо, тогава може да имате проблеми със съня в този интервал.

• Събуждате се от 1.00 до 3.00 ч.

Време на чернодробна активност. Ако сънят е нарушен в този интервал, тогава вие подлагате този важен орган на твърде много стрес. 

Време е да намалите приема на алкохол и да преосмислите диетата си, за да избегнете проблеми. Гневът, злобата и чувството за вина също пречат на съня през това време.

• Събуждате се от 3.00 до 5.00 ч.

През това време белите дробове натрупват кислород, за да го прехвърлят в останалата част от тялото. В този времеви отрязък хората изпитват тъга, скръб, печал. 

Ако се събуждате по това време, това е ясен признак за депресия. За да подобрите ситуацията, трябва да преминете към здравословна диета и да дишате повече чист въздух.

• Събуждате се от 5.00 до 7.00 ч.

Дебелото черво се активира, така че не е необичайно за вас да се събудите тогава, тъй като точно в този момент може да имате желание да отидете до тоалетната. Пийте много вода, за да изчистите проблема. 

Емоционално ви възпрепятства безнадеждната ситуация, в която се намирате, или нетърпеливото очакване за напредък в живота.

Спете добре и бъдете здрави!

Comments are closed.