Хомеопатично лечение на КОВИД 19

10 хранителни вещества, от които всяко дете между 2 и 4-годишна възраст се нуждае
януари 28, 2022
Лимон
февруари 4, 2022
Show all

Хомеопатично лечение на КОВИД 19

Хомеопатично лечение на КОВИД 19

Мнозина колеги се обединяваме към подобни размисли, споделени от д-р Юрукова
1. Бриония 30СН или Д30 – КОВИД инфекцията поне засега винаги започва по типа на Бриония. Тъй като тя е лекарство за трахеобронхит, пневмонии и плеврити, даването й в начален стадий предпазва пациента от тези усложнения. Чудесно смъква температурата. Инфекцията е агресивна, затова и дозата е „агресивна“ – на всеки час по 5гранули до нормализиране на температурата. През нощта да не се правят големи паузи и да се приема поне 1-2 пъти.
2. Арсеникум албум в разреждания 30СН или Д30 – повечето от пациентите са силно отпаднали и се влошават нощем. Отново на всеки час по 5гранули до подобрение заедно с Бриония. При повечето случаи на ваши пациенти с теренно лечение, за 24- 36 часа нормализирате температурата с това даване на всеки час. Само при тежките случаи се налага лечение за 4-5 дни. Ниските разреждания като 9СН или Д6 според мен не дават резултат, твърде слаби са. 3. Най-добрата комбинация за вирусна пневмония и т.нар. “ атипични пневмонии“ е Бриония и Фосфор. От друга страна , КОВИД в голяма степен протича като васкулит. И за двата случая ни трябва Фосфор – той предотвратява именно това. Фосфор 15 или 30СН, или Д30 – 3пъти дневно по 5гранули. В тежките случаи го давам на 3 часа.Фосфор НЕ трябва да се дава на всеки час, заради въздействието му върху коагулацията. 4. За подобряване на количеството кислород до клетките има две шуслерови соли (два клетъчни минерала)№3 и №6 – ферум фосфорикум и калиум сулфурикум. Ефектът им е както имуностимулация, така и вкарване на кислород в клетките и тъканите. Обичайна доза при заболяване – по 6 таблетки от всяка сол. При рисковите ни пациенти с компрометирана дихателна функция като хората с бронхиална астма, ХОББ и кор пулмонале, сърдечна недостатъчност и др., дозата на всяка сол може да се удвои и утрои дори до 15 -20 таблетки дневно. Таблетките се разпределят равномерно през деня и се смучат. 5. При започване на усещане за задух, кашлица, се прибавя Антимониум тартарикум 9СН – на 2 часа по 5гранули до подобрение, после 4пъти дневно. Изобщо цялата хомеопатия се дава до подобрение по-често, а след това се намалява на 4пъти дневно. Противно на очакванията, че 5СН ще разчиства по-добре задръстените със секрет бели дробове, 9СН работи много по-добре.
6. Хранителните добавки са ясни на всички, така че няма да споменавам дози – витамин С, цинк, селен, витамин Д. Би било добре да се прибавят и малки дози мед, но и без тях става. Пациентите са доста отпаднали след инфекцията – Хина рубра 9СН или Д30 заедно с Калиум фосфорикум 9СН, 15СН или Д30 – 4пъти дневно по 5гранули много бързо вдигат енергията им. И последно: през последният месец има и комбинирани случаи на КОВИД и друга вирусна инфекция. Често е букет от коронавирус, грип, или някой херпесен вирус. Така че ако пациентът си има зачервено гърло, афти или засягане на ларинкса с дрезгав глас, прибавяме лекарство за допълнителния симптом.
При чист КОВИД горната комбинация работи отлично за температурата, при комбинираните може да ви се наложи да дадете друго лекарство като основно за температурата – рус токс, гелсемиум, еупаториум перфолиатум.
КОВИД инфекциите имат склонността да започват подмолно и да се развиват постепенно за няколко дни. Така че лекарства като аконит, беладона и апис обичайно не пасват на клиничната картина.

Comments are closed.