Над 1,5 милиарда души в света са изложени на риск от заболяване на щитовидната жлеза
юни 1, 2022
Внимание! Кърлежи…
юни 7, 2022
Show all


Ягодите сред Топ 5 на храните, изгарящи мазнини

плодове - СЪВЕТИ ЗА ПЕРФЕКТНО ПЛАЖНО ТЯЛО: Ягодите сред Топ 5 на храните, изгарящи мазнини

Лятото ни притеснява от факта, че за пореден път не успяхме да изваем плажно тяло на време.

Имаме добра новина – има вкусни плодове и зеленчуци, които топят мазнинини.

Ето и петте най-добри:

Ягоди

Лятото е сезонът не само на дините, но и ягодите. Калият и танините в ягодите ги правят диуретик, който трябва да ядем по-често. А поради високото съдържание на манган, който стимулира щитовидната жлеза, се смята, че ягодите имат ефект да изгарят телесните мазнини. Изследователите са установили също, че помагат за регулиране на кръвната захар и може значително да намалят усложненията при диабетици.

Папая

Способността на папаята да изгаря мазнините се дължи на храносмилателния ензим папаин, който помага за разграждането на някои захари и мазнини и помага за усвояването на излишните мазнини и захар в тялото ни. Освен това плодът е безценен помощник в битката с целулите и е богат на фибри, калций, желязо и витамин С.

Ферментиралата папая, приемана като хранителна добавка, може да помогне за поддържане на физическото и психическото ни здраве.

Броколи

Броколите са пръв помощник  в борбата с излишните килограми. Това се дължи на високото им съдържание на фибри, които изгарят много енергия по време на храносмилането. Освен това, докато преминава през храносмилателния тракт, фибрите в броколите поглъщат токсините и мазнините в организма. те са отличен антиоксидант с високо съдържание на витамин С.

Ананас

Бромелаинът се съдържа главно в пресния ананас и е отличен противовъзпалителен, подпомагащ храносмилането и изгарящ мазнините ензим. Ананасът, произхождащ от Бразилия и Парагвай, е богат на манган, който подобрява метаболитната реакция на въглехидратите, аминокиселините и холестерола. Той съдържа и големи количества витамин С – най-мощният антиоксидант. Имайте предвид, че ананасът в консерва няма същия ефект.

Зеле

Зелето е чудесна храна за стимулиране на метаболизма и подпомагане на загубата на тегло. Ето защо то толкова често се включва в диети и програми за детоксикация. Брюкселското зеле също е част от тази група храни, богати на витамини С и К и с високо съдържание на калций, който помага за намаляване на усвояването на глюкозата в кръвта

Comments are closed.