През октомври ще бъдат налични актуализираните ваксини срещу Омикрон на Pfizer и Moderna. Грипът въобще не е обикновено заболяване, така че няма как Ковид-19 да стане „обикновено грипче“.

Кой човешки орган никога не остарява?
юли 19, 2022
Това е най-полезната храна според диетолозите
юли 21, 2022
Show all

През октомври ще бъдат налични актуализираните ваксини срещу Омикрон на Pfizer и Moderna. Грипът въобще не е обикновено заболяване, така че няма как Ковид-19 да стане „обикновено грипче“.

Повече от сигурно е, че всички ще се срещнем с Омикрон неведнъж.

Голяма част от хората дори няма да разберат, че са се срещнали с него, но има и такива, които може да боледуват тежко.

Хората разбраха, че това е коварен вирус, който протича по различен начин.

Грипът въобще не е обикновено заболяване, така че няма как Ковид-19 да стане „обикновено грипче“. През годините сме се напасвали с другите вируси. За 2 години и половина няма как да се случи чудо. Изправени сме пред нов за всички нас вирус.

Омикрон е сред най-бързо разпространяващите се варианти на коронавируса, което в особена сила за важи за подвариантите BA.4 и BA.5.

Оказва се, че инфектирани по време на първата вълна хора, които сега са били инфектирани с Омикрон, не са с повишен имунитет. Това допринася Омикрон така добре да бяга от имунния отговор.

Всеки човек има свой собствен имунологичен профил и няма как да поставим всички хора под един знаменател. Антителата спрямо ваксините, или други варианти, много по-слабо биха могли да се свържат с Омикрон.

За щастие, все още има антитела, които успяват да го разпознаят. Да, ваксините не ни предпазват във висока степен да бъдем инфектирани. Инфекция с вариант преди Омикрон дава защита само 38% в първите 6 месеца. Има и Т-клетъчен имунен отговор, на който разчитаме да запълни празнината. Той унищожава вече заразените клетки.

Сега най-уязвими са хората, при които е минало повече време от поставяне на последната доза ваксина, както и възрастните граждани.


Очаква се през октомври да бъдат налични актуализираните ваксини срещу Омикрон на Pfizer и Moderna, обаче не може да гарантира, че те ще ни осигурят по-висока защита и кой ще бъде следващият вариант.

За повече информация и превенция, можете да посетите Кабинета по нетрадиционна медицина и хомеопатия в София. ул. „Здраве№ 4 Медицински център „Майчин дом“ , или да позвъните на телефон 0889 28 12 33 д-р Владимир Сугарев

Comments are closed.