април 21, 2022
Уилям Блейк, „Прорицания на невинността“
май 25, 2022
Show all

Родителите могат да вземат следните мерки срещу хепатита

Има конкретни мерки, които родителите биха могли да вземат, за да предпазят децата си от заразяване с хепатита, засегнал най-малките в редица страни по света.

Препоръчва на първо място честото миене на ръце. 

Освен това, през летния сезон, е добре да се ползват тоалетни кърпички с хлорхексидин, а не със спирт. Този тип кърпички са с абсолютно безвреден и неалергизиращ дезинфектант, който е срещу аденовируси и ентеровируси.

ковид

Няма място за паника, що се отнася до разпространението на хепатита сред децата. „Тези 250 случая, цитирани от СЗО, са регистрирани в доста продължителен период от време: в САЩ – от октомври миналата година, а във Великобритания – от февруари. Освен това те са отчетени сред около 1 млрд. население в развитите държави.

От Европейския център по контрол на заболяванията са изпратили описание на симптомите на заболяването. Родителите трябва да следят за жълт цвят на кожата и лигавиците, светли изпражнения и урина като тъмна бира.

Аденовирусът обикновено прави възпаления на очите. Може да бъде засегната и храносмилателната система. Тежка аденовирусна инфекция обикновено се лекува с имуноглоболини.

хепатит

COVID-19 нова вълна няма да има. Ще наблюдаваме клъстърно увеличение. Най-големият риск е за възрастните хора, които не са ваксинирани и не са имали контакт с вируса досега.

В момента върлуват варианти на коронавируса, които се предават по-лесно, но преминават много леко. Възрастните вече могат да контактуват по-спокойно, но е добре да си носят маските на местата, където има струпване на хора. Който не се е ваксинирал, да го направи до края на лятото.

Кабинетът по нетрадиционна медицина и хомеопатия в София разполага в съседство имунизационен кабинет. Заповядайте, ако желаете.

д-р Владимир Сугарев ще Ви извърши профилактичен преглед и консултация, дали е уместно да се ваксинирате, както и да подберете вида на ваксината.

Кабинет по нетрадиционна медицина и хомеопатия – гр. София разполага и с възможностите на модерна база за извършване на изследвания /кръв и урина/, както изготвяне на ЕКГ, ехографски изседвания , физиотерапия.

ул. „Здраве“ №4

Медицински център „Майчин дом“

тел. 0889 28 12 33

Comments are closed.